Powered by Ajaxy

DUŠECI


Materijali

U skladu sa aktuelnim svetskim trendovima, osvojili smo tehnologiju proizvodnje koja garantuje najviši nivo kvaliteta proizvoda.

SKYCELL – specijalna tehnologija proizvodnje poliuretana sa otvorenim ćelijama omogućila je pravljenje dušeka koji su pravi zaštitnici zdravlja. Vazduh neprestano struji kroz mikro pore materijala pa se u dušeku ne zadržavaju isparenja niti mogu da se razviju mikroorganizmi, plesan ili grinje. SKYCELL – otvorene ćelije omogućavaju idealno prilagođavanje vašem telu bez obzira da li spavate na boku, stomaku ili leđima I time doprinose ubrzanom opuštanju I odmoru. Za dodastna anatomska svojstva u konstrukciji dušeka koristimo I najsavremenije materijale – memory penu, latex, HR penu, HiperSoft sunđer…

ŽIČANA JEZGRA

YUFLIN – U svaki naš dušek su ugrađena i specijalna poliesterska silikonizirana vlakna koja navlaku čine posebno udobnom. Napredna tehnologija koja kojom je dobijen Yuflin nastala je na osnovu dugogodišnjih istraživanja za poboljšanje prirodnih vlakana.

EKOFILC – Po prvi put na našem tržištu jugoistočne Evrope, naši kupci mogu da kupe dušeke koji su izrađeni od materijala apsolutno neškodljivih po zdravlje ljudi. U naše dušeke sa BONEL žičanim jezgrima se ugrađuje EKOFILC- atestiran material potpuno neškodljiv, za razliku od klasičnog filca dobijenog recikliranjem starog tekstila.

HR – hladno livena pena je specijalna tehnologija proizvodnje pene koja je našla visoku primenu u proizvodnji dušeka zahvaljujući svojim karakteristikama. HR pena spade u pene vrlo visoke elastičnosti I izdržljivosti što je čini idealnom potporom za vaše telo.
LATEX – novija tehnologija koja dobija na popularnosti a jedan od razloga za to je svakako njegova izuzetna trajnost koja doseže i do trideset godina. Bakteriije, plesan I grinje ne mogu živeti u Latex peni a nezavisni testovi dokazali su da Latex madraci jesu tri puta otporniji na prašinu i bakterije od običnih dušeka. Latex je udobnij, mekši i ne zahteva perforacije radi omekšavanja I ventilacije.

NAVLAKE – Sve tkanine u našim proizvodima su proizvedene u Italiji i I Belgiji I poseduju prestižni evropski sertifikat OEKOTEX 100 – potvrdu o redovnoj kontroli neškodljivosti po zdravlje ljudi.

Pitanja

Kada znamo da je “došlo vreme” za zamenu dušeka?

Mehanički, dušek dobrog kvaliteta će Vam trajati mnogo godina ako se dobro održava – redovno provetrava i okreće, čisti propisanim sredstvima za održavanje nameštaja i ne koristi kao trambulina (za dušeke sa žičanim jezgrom). Ipak, naš savet je da dušek treba menjati najmanje jednom u 7 – 10 godina. Jeftiniji dušeci se moraju menjati češće – između 3 i 5 godina zato što se u njima koriste punjenja manje specifične . težine i samim tim slabijeg upotrebnog kvaliteta.
Morate početi razmišljati o zameni dušeka ako: ne spavate dobro kao ranije; ujutro nakon buđenja osećate ukočenost i neprijatne bolove ili ukoliko se na Vašem dušeku vide očigledni tragovi habanja

Standardni, tvrđi ili mekši dušek?

Do unazad nekoliko godina, prilikom procenjivanja kvaliteta dušeka smatralo se da što je dušek “tvrđi – to je bolji jer je to dobro za kičmu. Medicinska istraživanja danas govore drugačije. Najvažniji faktor prilikom izbora dušeka treba biti POTPORA koju dušek pruža telu tokom ležanja. Dušeci koji pružaju najbolju potporu su dušeci sa jezgrom od DŽEPIĆASTIH OPRUGA ili LATEX-a ali ima i odličnih modela dušeka sa žičanim opružnim jezgrom koji pružaju optimalnu potporu ljudskom telu tokom sna.
Dušek koji pruža dobru potporu pomoći će da telo ostane u najboljem položaju (dušek mora da podupire telo silom koja odgovara težini određenog dela tela – najviše pod kukovima i ramenima a najmanje pod glavom i nogama) i time omogući zdrav i kvalitetan odmor. Najvažnije, to će osigurati da se kičma tokom sna održi u optimalnom položaju – kičma mora da zauzima isti položaj prilikom ležanja kakav zauzima i prilikom stajanja.
Dušeci se dele prema čvrstoći na : standardne – regularne, mekše i tvrđe.
Neki dušeci u nazivu imaju i predznak “orto”. Takvi dušeci su obično tvrđi od standardnih dušeka.

 

Akcija!

Laminati

Kupovina kod nas.

 • Među najjeftinijim smo u Srbiji i šire!
 • Ušteda od više hiljada u odnosu na konkurenciju.
 • Besplatna isporuka na željenu adresu!

POPUSTI!

Prijavi se za email akcije!


 

Popusti u Vaš inbox

Download sekcija

U download sekciji nalaze se katalozi sa tehničkim specifikacijama, deklaracije proizvoda i korporacijski sadržaj..

Detaljnije

Kontakt

    

  General Ždanova 2a,
  11223 Beograd

  011/6301 402
  063/669-608
  063 228 733
  office@dekoracija.info