Informacije

Svaka noć je posebna sa Tencel ® navlakom

O Tencel-u

Tencel antibakterijska tkanina sprečava razvoj grinja i mikroorganizama. Tencel je registrovano ime Lyocell-a, koji je biorazgradiv, obnovljiv i ekološki tekstil, izrađen od sitnih niti prirodnih celuloznih vlakana. Tencel vlakna veoma podsećaju na pamuk, otporna su na gužvanje, odlikuje ih izuzetna mekoća i svilenkast izgled. Veoma je otporan, čvrst i izdržljiv, tako da može da se pere ručno i mašinski. Karakteriše ga velika prozračnost i sposobnost upijanja vlage. Poseduje 50% veću sposobnost apsorbcije vlage od pamuka. Tencel celulozne niti sprečavaju pojavu grinja i bakterija i preporučuju se osobama sa osetljivom kožom.

Izvanredan osećaj ugodnosti čak i kada je vruće. Svojim posebnim rashlađujućim ali senzualnim dodirom, sa Tencel ® tkaninama, ugodno ćete sanjati i na visokim temperaturama. Ali ne radi se samo o dobrom osećaju. Tencel ® tkanina posebno je nežna za kožu dok je površina pamučnih vlakana mnogo grublja, nepravilnija pa može izazvati razne iritacije na osjetljivim tipovima kože.

Kao druga koža

Tencel ® je proizveden od drva, posebno biranim procesima koji poštuju i čuvaju okolinu, bez korišćenja pesticida ili drugih potencijalno štetnih hemikalija. To pokazuje koliko su Tencel ® proizvodi čisti i deluju umirujuće za kožu. Nezavisne studije pokazale su da navedene karakteristike, zajedno sa mogućnošću prirodne kontrole vlažnosti koje imaju Tencel ® tkanine, dokazano umanjuju tegobe ljudima sa vrlo osetljivom kožom.

Nanovlakna rade dok vi spavate

Tencel ® ima jedinstvenu mogućnost kontrole vlage koja proizlazi iz unutrašnje strukture vrlo finih nanovlakana u samoj tkanini. Nanovlakna rade zajedno poput mreže sitnih kanala koja otklanja vlagu poboljšavajući tako kvalitet spavanja.

Prirodna svežina

Prirodan sistem kontrole vlage Tencel ® tkanina pomoću nanovlakana stvara odličan osećaj na koži. Sa manje vlage, razvoj bakterija je sputan. Bez bakterija, plesan i grinje mnogo teže preživljavaju. Sve je ovo postignuto bez korišćenja dodatnih hemikalija koje bi inače mogle biti štetne za osetljivu kožu.

100% prirodan

Tencel ® je proizveden iz drveta pa je u potpunosti bio-razgradiv. Drva za proizvodnju Tencel ® isključivo su sa posebnih farmi drveća koja posluju na temelju održivog razvoja i pečatom jamče PEFC i međunarodnu FSC oznaku.

Isprobajte Orneo Memo cool dušek sa Tencel navlakom.

https://www.orneo.rs/proizvod/dusek-memo-cool/

 

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *